Masse surr

Sist jeg skrev hadde jeg så dårlig tid så det ble kun en kort oppdatering! Nå har jeg kommet meg litt mer inn i ting og til og med vært min første natt på barnehjemmet. Senga mi er like hard som da vi sov på gulvet omtrent, myggnettingen gjør meg gal, hanen som galer hele natten, musikken som begynner kl 06.00, kua, og bilene som tuter er heller ikke så godt før nattesøvnen men jeg regner med at jeg vender meg til det :)

Søndag 13.01 var vi som sagt i tempelet i Madurai og det var så flott! Alle fargene, alle detaljene, alle gudene deres og bare det å se hvor opphengt de blir av alle statene når de ber. De har så mange ritualer og så mange forskjellige guder de ber til for forskjellige ting. Det er så fasinerende! Vi var en gruppe med 12 frivillige som reiste sammen til madurai den dagen, fordi de andre har ferie pga pongal-festivalen, men vi 3 som bør her måtte jobbe. Det rr veldig mange hyggelige folk her, blandt annet fra Frankrike, England, Irland, Australia, Tyskland, Danmark og en jente til fra Norge.
Vi skulle kjøre en rikshaw til ghandij-museet, som er en slags moped med en vogn på. Det rr normalt plass til 2-3 mennesker, men det rr ikke noe regel på hvor mange man kan stappe inn, så lenge alle sitter inni vogna. Så vi kjørte 6 stykker i denne lille mopeden, og det gikk veldig fint. Det er en enkel måte p komme seg fram og tilbake med, siden de kjører i smågatene igjen masse snaveier. De er også veldig billige. Vi kjørte ca 5km hver vri, pluss at sjåføren ventet på Oss en time, og ds betalte vi 200 rupi, som tilsvarer ca 20 norske kroner!
Alt annet er også veldig billig her, vi har vært på tailors marked, og der måler de deg og syr klær til deg, alt fra sarier til kjoler og bukser. Då jeg kjøpte 2 Ali baba bukser og en tunika til 1000 rupi, 100 nok, som er ganske dyrt til å være her, ellers får man 4 t skjorter til 10 nok, en middag på en ok restaurant til ca 5-10 nok.

Mandag 14. Min første dAg på barnehjemmet idsgmen vi gjorde ikke noe spesielt.vi bare chillet og lekte litt med de få barna som er her. De fleste er med foreldrene sine pga pongal. Så det var ca 10, 15 barn bare. Vi gikk en tyr til butikken før å kjøpe vann, for det vannet de drikker her er ikke rent nok. De så år den nye jenta skulle komme ca kl 13, men hun kom hit ca i tiden. Hun heter Olivia og kommer fra Sveits. Hun er 21 år og litt spesielle.tror hun fikk sjokk da hun kom hit. Faren hennes hadde sagt til henne at det var nesten som Europa med varmt vAnn i dusjen og Wi-Fi over alt haha.
Tirsdag 15. Idag var det pongal her på barnehjemmet. Pongal er visst veldig stort før alle i India så barna gledet seg så mye! Vi ringte også JP og fortalte om standardene her, altså om doen vår uten dosete og om badet uten lys. Han fiksa doen med en gang heldigvis så nå har vi do med sete!!hurra! Vi sa også ifra at vi gjerne ville gjøre noe med dette stedet her,som å rydde opp og plukke søppel. Så en stund etter at JP hadde gått begynte alle barna og de voksne å rydde, luke, plukke søppel osv. Vi vet ikke helt om det var fordi vi sa drt eller pga pongal men.. det ble i hvert fall fint her og vi fikk gjøre noe fornuftig for en gangs skyld. Så kl 18 ( indisktid betyr alt mellom 18-22) begynte Pongal feiringen, der de tenner bål og koker vann til det koker over,så tar de ris i handa og holder det fastmens de lager 3 sirkeler rund gryta, så putter det oppi. Det er for at avlingen skal bli bra.Da vi skulle dra fra Madurai og tilbake til bbarnehjemmet igår kveld (13.01) måtte vi ta en taxi, og6 vi fortalte sjåføren adressen og han sa han visste hvor det var hen. Vi bør ca 1, 5 time fra byen zå vurdering måtte betale 1500 rupi før turen. Men ds vi kom til Dindigol som det heter her kjørte han langt uti skogen og sa at det var på en skole... vi prøvde å fortelle at det var feil men han skjønte ikke noe spise han ble ganske sur fordi vi ikke visste. Så vi måtte spørre masse folk og ringe til en av project abroads folkenes vurdering kom oss hjem ca 1 timen lenger enn det burde vært!
Ellers er Inderne veldig hjelpsomme og de spør og graver masse, og de er veldig interessert i om man er gift eller om man har en "lover". Men Hvidsten man sier at man har en boyfriend så lurer de på hvor mange så det er litt vanskeligå forstå hverandre innimellom :p


Dette var gammelt men litt bedre fortalt hva vi gjør, så det blir litt sv det samme som jeg allerede hsr skrevet om.
Idsg hsr vi vært på dirty weekend, som gikk utpå at vi skulle male 3 storerom på et barnehjem i madursi. Vi var ca 15 frivillige der, og alt ble kjempefint. Så det var veldig gøy å endelig få gjøre noe fornuftig. Ellers er alt fortsatt bra. Jeg har vært syk med feber og forkjølelse i 3-4 dager nå, men begynner å hjelpe nå heldigvis. Hsr en million myggstikk, og telte de stikkene på den ene foten istad og det er 29 stikk... så det suger. Myggen her stikker gjennom alt selv om jeg har myggspray.. men men.
Skal prøve å få lsgt utnoen bilder senere mens jrg har nett!

Én kommentar

Bente
-19.01.2013 kl:17:03


Så masse spennende du har vært m på allerede !!!! Veldig gøy å lese for oss her oppe i kalde nord!

Bare - 15 idag : )

Håper du blir fort frisk, vi ønsker deg god bedring og ellers alt godt.

Klem fra Bente og co.

Skriv en ny kommentar